HDC Ankara | Kemoterapi ve Radyoterapi Tedavi Süreci için Saç Protezi
239
post-template-default,single,single-post,postid-239,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Kemoterapi ve Radyoterapi Tedavi Süreci için Saç Protezi

Kemoterapi ve Radyoterapi Tedavi Süreci için Saç Protezi

Tüm aynalar sizin olsun…

Hayatınızda her şeyin yolunda gittiği, çok başarılı ve çok mutlu olduğunuz bir dönemdeyken doktorunuzdan gelen olumsuz bir sağlık haberiyle tüm planlarınız bir anda alt üst olabilir. Dünyanızın başınıza yıkıldığını, hayatınızın artık eskisi gibi olamayacağını düşünebilirsiniz. Ancak bu tarz üzücü durumlar sadece sizin değil, dünyada milyonlarca insanın başına gelebiliyor. Bu nedenle “Bu musibet neden beni buldu?” diyerek isyan etmek yerine onu yenmek için mücadeleden hiç vazgeçmemeniz ve hayatınıza sıkı sıkıya bağlanmanız en büyük dileğimiz. Biz de vücutta tüy ve saç kayıplarının yaşandığı bu zorlu, fazlasıyla da yorucu kemoterapi ve radyoterapi süreçlerinde sizlere destek olmak istiyoruz. Bir yandan tedavinize devam ederken diğer yandan da şapka ve perukların arkasına saklanmadan sosyal hayatınızı sürdürebilmeniz için kullanımı kolay ve antialerjik saç protezlerimizle yaşamınızı kolaylaştırmaya talibiz. 26 yıldır saç sağlığı ve çözümleri alanında hizmet veren Hair Design Centers (HDC)  olarak “Tüm aynalar sizin olsun” diye dünya saç sektörünün Amerika ve İtalya menşeili en büyük iki firması olan New Image (Club W ürünleri) ve Cesare Ragazzi (Medikal saç protezleri-CNC) ile işbirliği içerisinde protez saç uygulamaları ve çözümlerimizle daima yanınızdayız.

*Kemoterapi ve radyoterapi sürecinde kişileri neler bekliyor?

Kanser teşhisi konulduktan sonra tedavinizin bir parçası olacak kemoterapi ve radyoterapi sürecinde saçlarınızı kaybetme ihtimaliniz ne yazık ki çok yüksek.

Kemoterapi ve radyoterapi ilaçları kanser hücrelerinin büyümesini engelleyecek çok güçlü ilaçlardır. Kemoterapi tedavisinde saçlarınızın dökülüp dökülmemesi almış olduğunuz ilacın dozajına ve tipine bağlıdır. Bazı kemoterapi ilaçları muhtemelen saç dökülmesine sebep olabiliyor ve farklı dozlarda alınan ilaçlar saçları önce zayıflatıp ardından da dökebiliyor.

Bu ilaçlar sadece saçlarınızı değil, vücudunuzdaki bütün tüyleri (kirpik, kaş, koltuk altı, kasık vb.) kaybetmenize sebebiyet verebilir.

Genellikle saçlar tedaviye başladıktan 10 veya 14 gün sonra dökülmeye başlar. Saçlar küme küme hızlı bir şekilde dökülebileceği gibi yavaş yavaş da kaybedilebilir. Dökülen saçlarınızı havlunuzdan, saç fırçanızdan, yastığınızdan ve duşta akıp gidenlerden takip edebilirsiniz.

Çoğu zaman kemoterapiden dolayı yaşanan saç dökülmesi geçici bir süreçtir. Ve biz bu süreçte sizin daima yanınızda olacağız. Bu sebeple dökülen saçlarınızı düşünmenize ve onlar için üzülmenize artık gerek yok. Zira bu zorlu süreçte görünümünüzden ödün vermeden hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilmeniz ve aynalara küsmemeniz için tüm medikal ürün ve çözümlerimizle size destek olmaya hazırız.

*Kemoterapi ve radyoterapi bittikten sonra ne gibi değişikler yaşanıyor?

Tedavinin ardından saçınızda farklı bir yumuşaklık ve renk tonu gözlemleseniz de saçlarınızın tekrar uzamasını tedavi bitiminden itibaren 6 ay ila 1 yıl gibi bir zaman içerisinde bekleyebilirsiniz.

Saçlarınız öncekine göre daha kıvırcık olabilir ya da saçınıza renk veren pigment hücreleriniz yenilene kadar saç renginiz daha mat olabilir.

Kemoterapi ve radyoterapi süresince veya tedavi sonrasındaki saç kaybınızla ilgili görünüşünüzde olacak değişiklik için en iyi yol, tedavi öncesi ve sonrası için bir plan yapmaktır. Bu aşamada, biz de birçok alternatif ile yanınızda olacağız.

*Saçlarınızın döküleceği bu süreçte en sık hangi sorularla karşılaşılıyor?

Saçlarınız neden dökülecek?

Kemoterapi ve radyoterapi gören hastalarımızın aldığı ilaçlar kıl köklerini besleyen hücrelere zarar verdiği için bu dökülmeler yaşanmaktadır. Ayrıca bu dökülmeler sadece saçınızda değil, vücudunuzdaki diğer tüylerinizde de yaşanacaktır.

-Saçlarınız ne zaman dökülmeye başlayacak?

Kemoterapi ve radyoterapi almaya başladıktan 2 ya da 3 hafta içinde saçlarınız dökülmeye başlayacaktır. Bu süreçte sizin gibi kemoterapi ve radyoterapi gören hastalara uyguladığımız geçici çözümlerimizle tanışmış olan kişilerle fikir alışverişinde bulunabilirsiniz.

-Saçlarınız dökülmeden önce ne yapabilirsiniz?

Kemoterapi ve radyoterapi gören hastalardan edinilen tecrübelere dayanarak birçoğunun tedavi süresince var olan saçlarını kaybetmeden önce saçlarını kısa kestirdikleri veya tıraş ettirdikleri bilinmektedir. Bunun dışında var olan saçlar dökülmeden önce, protez saç gibi uygulamaları hazır halde bulundurmakta fayda görülmektedir. Bu tarz uygulamaları saçlarınız dökülmeden önce hazır halde bulundurarak kendi saç renginize ve tarzınıza en yakın veya istediğiniz görüntüyü elde edecek hazırlığı önceden yapmış olursunuz. Ayrıca tedaviniz öncesinde, boya, perma veya saçınızın rengini açmaya yönelik olan uygulamalardan uzak durmanız ve mümkün olduğu kadar saçlarınızı kendi halinde kurumaya bırakmanız çok önemli.

*Saçlarınız döküldükten sonra ne yapmalısınız?

Sıcak ve soğuk havalarda başınızı koruma altına almalısınız. Bu hava değişiklikleri saçınıza ve saç derinize zarar verebilir. Sunmuş olduğumuz çözümler ile bu hava değişiklikleriyle de doğal bir yöntem eşliğinde kendinizi koruma altına almış olursunuz.

*Saçlarınız ne zaman uzamaya başlayacak?

Kemoterapi ve radyoterapi tedavisinin bitiminden 6 ay sonra ilk etapta saçlarınız eskisi kadar güçlü olmasa da uzamaya başlar. Başta uzayan saçlarınız renk açısından da farklılık gösterebilir. Fakat bu durum geçicidir. İlerleyen dönemlerde saçlarınız eski görünümüne kavuşacaktır. Bu görünüme kavuşana kadar size saç konusunda çözümlerimizle destek veriyoruz.

*Hangi çözümleri sunuyoruz?

-Amerikan menşeli ve özellikle kemoterapi ve radyoterapi gören hastalar için yaratılmış protez sistemleri CLUB W (New Image/ Teslim süreci 7-10 gün)

-İtalyan menşeli, dünyada tek medikal saç protez sistemleri CNC (Cesare Ragazzi / Teslim süreci 3 ay/Kalıcı saç hasarlarında kullanılması önerilir)

– Amerikan menşeli olan estetik saç protez çözümlerimiz (New Image/ Teslim süresi 2-3 ay/Kalıcı saç hasarlarında kullanılması önerilir)

CLUB W ÜRÜNLERİ:

Kemoterapi ve radyoterapi süreçlerinde ve sonrasında kullanılmak üzere özel olarak son teknolojiyle geliştirilmiş Amerika menşeili bu ürünleri iki kategoride hizmetinize sunuyoruz. Kemoterapi ve radyoterapi süreçlerinde fazlasıyla hassaslaşan saç derilerine özel olarak üretilmiş, oldukça hafif, antialerjik olarak tasarlanan Club W protezlerimizle dökülen saçlarınızı problem olmaktan çıkarıyoruz. Fön makinesi ve maşa ile kolay şekil alan ve yıkandıktan sonra çabuk kurutulabilen bu protezlerle, hayatınıza mola vermeden devam etmeniz mümkün. Amerikan New Image firması tarafından üretilen ve Türkiye Distribütörlüğünü HDC olarak üstlendiğimiz kadın hastalara özel bu protezlerin 40’tan fazla renk seçeneği ve 4 farklı modeli bulunuyor. Stoklarımızda çok renk ve modelden ürünümüz bulunduğu gibi özel bir renk talep edildiğinde de bir hafta ila 10 gün içinde bu özel ürünü sizlere ulaştırıyoruz.

 

CESARE RAGAZZI, CNC MEDİKAL SAÇ PROTEZLERİ

Tamamen medikal bir altyapıya sahip olan CNC, antibakteriyel ve antialerjik olması sayesinde tedavi sürecinde hassaslaşan cildinizi özenle koruduğu gibi havayı ve suyu geçirme özelliğiyle cildinizin nefes almasına da yardımcı oluyor. Üst düzey bir teknolojiyle üç boyutlu olarak önce bilgisayarda tasarlanan ardından da üretime geçilen CNC’yi bilmeyen birinin kendi saçınızdan ayırması neredeyse imkansız. Üretim süreci 3 ayı bulabilen doğal saçtan üretilen bu protezlerimizi kemoterapi ve radyoterapi süreçleri sonucunda saçları yeniden uzamayan yani kalıcı hasar gören kişilere daha çok öneriyoruz.

Ayrıca tüm ürünleri İtalya’da tıbbi cihaz statüsünde bulunan Cesare Ragazzi’nin medikal protezleri ve bu protezlerle birlikte kullanılan diğer yan ürünleri tıbbi onaydan geçmektedir. Cesare Ragazzi, İtalya’da İş Kazaları Enstitüsü’nün  (INAIL) de resmi tedarikçisidir.

Bu zahmetli hastalık ve tedavi süreçlerinde biz de HDC olarak yükünüzü biraz olsun hafifletmek için New Image ve Cesare Ragazzi ile birlikte ürünlerimizde özel indirimler de uyguluyoruz. “Tüm aynalar sizin olsun”  ve yüzünüz hep gülsün diye HDC ailesi olarak her zaman yanınızdayız. Hüzünlerin paylaşılarak azaldığını unutmamanız dileğiyle…  Sağlıkla ve umutla kalın…